Svod Mladých

22.11.2010 12:26

V sobotu 20.11. jsme vyrazili s Chiarkou na svod do Mladé Boleslavi. Vzali jsme s sebou i Merlinka,  aby mu doma nebylo samotnému smutno. Kromě jednoho pejska se z céčkového vrhu chovatelské stanice Navare Prim sešli všichni sourozenci. Bylo fajn se zase setkat s paní chovatelkou, poznat páníčky Chiarčiných sestřiček a vidět, jak ostatní štěnda vyrostla. Chiara byla rozodně nejvíc ze všeho nadšená setkáním se svým bráškou Cyrilkem (Caesar Navare Prim). Podle toho, jak se k sobě chovali, jsme usoudili, že si na sebe nejspíš pamatují z Cyrilkovy návštěvy začátkem října. Přece jen si spolu tehdy hráli celé odpoledne.

V kruhu se Kirinka hezky předvedla ve výstavním postoji a bez jakýchkoliv protestů si nechala prohlédnout zuby a prohmatat ocásek. Dostala svodový kód 5/2a, 4f, 4a, což znamená, že má odpovídající celkový vzhled/barvu černou se znaky, znaky dvojbarevné a bílý znak v toleranci (na hrudníku). Takže ve výsledku žádný překvapivý závěr, žádné negativní nálezy. Docela nás překvapilo, jak je Kiri malá, vedle Merlina totiž působí dojmem celkem mohutné feny (i když je pravda, že Merlin je asketa a na psa docela mrňous). Chiara je s naměřenými 59 cm v současné době nejmenší z celého vrhu. Na její sebevědomí to ale rozhodně nemá negativní dopad :o).

Celkově jsme byli moc potěšení tím, jak vyrovnaně a vzorně se Chiara na tak velké události, mezi tolika cizími psy chovala. Byli jsme na ní moc hrdí :o).

Comtesse Chiara, Caesar, Crux Ebidix a Cassie Navare Prim

—————

Zpět