Monty

09.06.2009 11:27

 

Monty

Kdo je Monty? Monty je pes rodičů Merlinovy paničky. Je to kříženec labradora a berňáka a narodil se 28. února  2006. V kohoutku měří asi 65 cm a váží cca 45 kg. Když Monty hlídá dvůr, na toho, kdo ho nezná, působí dojmem (zejména ve večerních hodinách), že se naň řítí pes baskervillský - černá obluda, otevřená tlama s červenými pysky a v kontrastu s tím bíle zářící zuby a planoucí oči. To je dojem, který na vás zanechá Monty, když se přiblížíte k jeho teritoriu. Pak otevřete bránu a obluda vám skočí na obličej, celého vás oslintá a popadne nejbližší nepřipevněný předmět a přinese vám ho. Monty je živelná pohroma, zvíře překypující energií, ale i čistou upřímností a dobromyslností.  Je s ním sranda, ale upřímně ... doma bych ho asi mít nechtěla :o) ... Monty řítící se do domu připomíná větrnou smršť, která je schopna srazit ze stolu všechny skleničky, srolovat ke stěně celý koberec a v nepozorované chvíli "odstranit" veškeré "nedůvěryhodné" potraviny. V lese pro něj jakákoliv  terénní  bariéra nepředstavuje žádnou překážku - Monty se řídí teorií "čím vyšší razance, tím méně odporu". Ačkoliv má za sebou už několik zranění, dodnes nechápu, jak tenhle pes může být ještě naživu. 

Samozřejmě pro nás bylo důležité představit Merlíška pejskům našich rodičů. Tu a tam jezdíme na služební cesty na delší dobu, takže jsme potřebovali, aby se psi skamarádili a Merlík mohl v době naší nepřítomnosti pobývat u mých rodičů.

Když se Merlin (byly mu tehdá dva měsíce) poprvé setkal s Montym, mysleli jsme si, že Monty chce Merlina zardousit: Vrhnul se na něj  povalil ho a při tom hrozivě vrčel a štěkal. Panička z toho byla pěkně vyjukaná a na Montíka na nějaký čas zanevřela. Pak jsme začali chodit na společné procházky, Monty zpočátku s košíkem a zanedlouho si na sebe zvykli.

Teď jsou kluci velký kámoši a my můžeme v případě služební cesty bez problémů "odložit" Merlina u babičky :o).

—————

Zpět