Dovolená na Šumavě

19.08.2009 19:20

Naši srpnovou dovolenou jsme strávili s Merlinkem v krásné přírodě šumavských hvozdů. Denně jsme chodili na tůry nebo kratší výlety (podle stupně únavy), hledali houby a lovili poklady, navštívili jsme spoustu krásných míst a zažili hezká dobrodružství. Hlavně jsme ale ulevili svým přepracovaným mozkovým buňkám a byli všichni tři spolu. Merlinek byl šťastný jako blecha, že může spát s paničkou v posteli, což doma nesmí. Po návratu bylo ale těžké ho přesvědčit, že tenhle stav se toleruje jen na dovolené. Večer se teď vždycky potajmu přikrade do ložnice, hupne do postele a dělá, že tam žádný pejsek vůbec není.

Před odjezdem na dovolenou si panička usmyslela, že si musí šumavskou přírodu prohlédnou z koňského hřbetu a zamluvila si hned na první den celodenní vyjížďku v jízdárně situované nedaleko našeho kempu. Páníček s Merlinkem si zatím vyšlápli na kratší výlet podél řeky Otavy. Vyjížďka na koni byla úžasná, byl to skutečný zážitek, ale následky celodenního rajtování po roční odmlce paničku po další dva dny poněkud limitovali v chůzi :o). Uvědomovala si pak snad všechny svaly, které najdete v anatomickém atlase ... člověka samozřejmě :o). Pro Merlíška byla návštěva koňské farmy taky zajímavá: nejprve se na něj vyřítil obrovský akita inu odhodlaný vykázat ho ze svého teritoria, pak si hrál s jeho štěnětem a pak přivedli ty obrovské potvory, o kterých Merlinek zatím stále neví, co si myslet. Pak k němu přiběhl nosál, rodinný mazlíček, a chtěl Merlinkovi vyprášit kožich. Museli ho páníčkové zavřít, aby Merlinovi neublížil. Nakonec ještě panička vylezla na jedno z těch obrovských stvoření a to ji unášelo pryč. Chtěl za ní utíkat a zachránit ji, ale páníček ho odchytil.

Na Merlinka toho bylo během celého toho týdne asi celkem dost - den co den nějaká nová aktivita, nové pachy a v kempu se potkával s mnoha jinými pejsky a lidmi. Vypadal ale, že je moc spokojený. Když může společně s námi pobíhat po lese, zdá se, že je tím nejšťastnějším psem na světe.

Výběr fotek z našeho pobytu na Šumavě najdete zde.

—————

Zpět